Crouch beklager den måde, han nærmede sig NFL

Eric Crouch har ingen tvivl om, at han kunne have været en All-Pro modtager i National Football League. Men han gav aldrig sig selv den mulighed.

efter en rekordkarriere som kvartback ved University of Nebraska der omfattede 2001 Heisman Trophy, Crouch blev udarbejdet af Rams i tredje runde (95.samlet) af 2002 NFL-udkast.

overbevist om, at Crouch, der stod 5 fod 11 og 195 pund, var for kort og manglede armstyrken til at spille kvartback i NFL, udarbejdede Rams træner Mike Martsden talentfulde triple-option kvartback som modtager.

men Crouch-eksperimentet kom aldrig af jorden.

en hamstringskade og skinnebensskinner begrænsede Crouchs offseason træning. Han gik ind i træningslejr på mindre end 100 procent fysisk, og efter at have fanget to pas i 30 yards i preseason-åbneren mod Jeff Fisher ‘ s Tennessee Titans, Crouch LED en lårskade i sent spil, der dvælede gennem preseason.

derefter, kun to dage før Rams skulle åbne sæsonen, meddelte en frustreret Crouch, at han ikke længere havde til hensigt at spille fodbold. Den Sept. 11, 2002, gjorde han det officielt.

” jeg var 23, forlovet med at blive gift og forsøgte at tilpasse mig en ny by, et nyt hold, et nyt niveau af fodbold og en ny position,” sagde Crouch, nu 34, i sidste uge via telefon fra NFL ‘ s sportsjournalistik og kommunikation Boot Camp på Green State University. “Og så var der de skader, der forhindrede mig i at udføre på det niveau, jeg var vant til. Alt syntes at være stablet imod mig.”

Crouch fortsatte: “Når jeg ser tilbage nu, skulle jeg have brugt mit rookie-år som en læringsoplevelse. Jeg var i en ideel situation for en ung modtager, der arbejdede med Mike marts sammen med fyre som Isaac Bruce, Torry Holt og Ricky Proehl.

“men jeg var aldrig lidenskabelig for at være modtager.”

‘jeg vildledte’ Mike Marts

Crouch gjorde sit navn som en mulighed kvartback på Nebraska.

efter at have startet et spil som redshirt freshman, overtog han tre kampe ind i næste sæson og gik videre til en strålende karriere, der omfattede 3.434 yards og 59 nedslag på jorden og 4.481 yards og 29 nedslag gennem luften.

“jeg tror jeg blev født for tidligt,” Crouch kidded. “Med al den snak om read-option disse dage, ville jeg være den perfekte pasform til en masse NFL hold.”

men det var ikke tilfældet i 2002. Faktisk forsøgte selv Jim Steiner, Crouchs agent, at overbevise ham om, at skift til modtager var hans billet til NFL.

“jeg kan huske, at han fortalte mig at få min fod i døren (ved at spille modtager) og se, hvordan tingene gik derfra.”Sagde Crouch.

så Crouch gik sammen og sagde alle de rigtige ting i sine pre-draft møder med NFL hold. Men han opgav aldrig sin drøm om at spille kvart tilbage.

“der er ingen anden position i sport som det,” sagde han. “Jeg kan godt lide at kalde stykkerne, jeg kan godt lide at få mine holdkammerater til at se på mig i huddle for at finde ud af, hvad vi skal gøre næste gang, og jeg elsker det pres, der følger med det.

” jeg forsøgte at overbevise mig selv om, at jeg kunne blive modtager, men at spille kvartback har altid været min lidenskab. – Jeg har misforstået Mike og resten af NFL, og det er noget, jeg fortryder.”

for et par år siden, da han var sammen med 49ers, forsøgte Crouch at nå ud til sin tidligere træner for at undskylde.

“jeg efterlod en telefonsvarer og hørte aldrig tilbage,” sagde Crouch. “Jeg ved ikke engang, om beskeden kom til ham, og jeg bebrejder ham ikke, hvis han besluttede ikke at svare. Jeg troede på ham, og jeg svigtede ham. Jeg fik ham og væddere til at se dårlige ud, og det var slet ikke min hensigt.”

Post-Dispatch fodbold forfatter Jim Thomas for nylig udarbejdet en liste over de bedste og værste 50 udkast picks i Rams historie. Crouch endte nummer 4 på den værste liste bag running back Laurence Phillips og offensive linemen Jason Smith og Jesse James.

andre top-50 bemærkelsesværdige fra Rams ‘ 2002 udkast klasse var offensiv lineman Travis Scott på No. 6, linebacker Robert Thomas på No. 14, kvart-vendte sikkerhed Steve Bellisari på No. 22 og kører tilbage Lamar Gordon på No. 28.

Crouch, der aldrig spillede en ned i NFL, forsøgte at gøre det som en kvartback og sikkerhed med Green Bay Packers i 2004 og blev underskrevet i 2005 af Kansas City. Han spillede i fem kampe som en defensiv tilbage i NFL Europa, før Chiefs frigav ham.

Crouch tilbragte 2006 og 2007 med Toronto Argonauts af Canadian Football League og var klar til at spille med hold fra All-American Football League, da ligaen foldede sig inden sin debutsæson i 2007.

så sent som i 2011 forfulgte Crouch stadig sin drøm. Spiller indendørs med Omaha Nighthaks fra United Football League, han skadede knæet i fjerde kvartal af sæsonåbneren og besluttede at kalde det afsluttet.

“som professionel kunne jeg aldrig forblive sund,” sagde Crouch, der havde 11 fodboldrelaterede operationer.

livets næste kapitel

Crouch bor i forstaden Omaha med hustru Nicole og en datter, 13, og en søn, Carsen, 9. Han hjælper med at køre Crouch Recreation, et firma, der sælger legepladsudstyr, og arbejder hen imod en karriere inden for udsendelse.

det var det, der førte ham til NFL Boot Camp i Ohio, hvor han og 22 andre deltagere tilbragte fire dage med at studere og arbejde på deres håndværk. Programmet omfattede dækker en Toledo Mud Hens baseball spil.

” jeg har lært meget, fra instruktørerne og fra de andre fyre i programmet,” sagde Crouch. “Det er en chance for at arbejde på mine skrivefærdigheder og også hjælpe mig med at gøre et bedre stykke arbejde med at danne meninger. Jeg gjorde omkring 12 spil sidste år for Rævesport, og jeg håber at udvide det. Ligesom fodbold er det et meget konkurrencedygtigt felt, og derfor er jeg taknemmelig for NFL for denne chance for at lære og forhåbentlig forbedre. Jeg vil gerne prøve alt, fra studiearbejde til kommentar til play-by-play.

“jeg elsker fodbold, har altid og vil altid, og jeg er begejstret for chancen for at holde kontakten med spillet. Jeg har virkelig lyst til, at min livserfaring giver mig et perspektiv, der er unikt, og forhåbentlig er det noget, jeg kan arbejde til min fordel ved udsendelse.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.