Fossa

fossa on väriltään nuijanruskea. Sillä on pitkä, suunnilleen ruumiin pituinen häntä, joka auttaa puissa tasapainoa.

Fossat ovat erinomaisia kiipeilijöitä jalkojensa ja kynsiensä avulla, ja pyrstö auttaa niitä tasapainoilemaan hypätessään puissa. Yhtä paljon kuin fossat viettävät aikaa puissa, ne viettävät kuitenkin saman verran aikaa maassa. Kun fossat kävelevät maassa, ne kävelevät tasajalkaisina koko maassa oleva alusta, jota kutsutaan plantigradeksi. Fossat voivat peittää pitkiä matkoja myös maanpinnalla. Yksi tärkeimmistä fossa-kommunikaation muodoista on tuoksu. Fossoilla on vahvat hajurauhaset, ja sekä koiraat että naaraat haistavat Markin lisääntymisaikana. Yksi suosikki rikastuttaa meidän fossa on tuoksu laatikot. Pitäjämme täyttävät pahvilaatikon ainutlaatuisella tuoksulla ja antavat sen fossa: lle leikittäväksi ja tarkastettavaksi. Fossien kanta luonnossa on vähentynyt huomattavasti,sillä niitä on jäljellä enää noin 2 500 yksilöä. Metsien hävittäminen on vienyt suuren osan Fossan elinalueesta. Lisäksi fossat voivat tarttua Madagaskarille tuotuihin tauteihin, kuten vesikauhuun, joita ovat aiheuttaneet alueelle tuodut lajit kuten kissat ja koirat. Fossan ympärillä on paljon kansanperinnettä, ja monet alkuasukkaat pelkäävät fossaa ja tappavat sen, koska uskovat heidän syövän kaikki kanansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.