Michelle Mitchell

da 963 millioner mennesker går sultne i seng hver aften, og 150 millioner børn i alderen under 14 år er engageret i børnearbejde over hele verden, kan vi med sikkerhed sige, at vores (Australske) teenagers liv ikke er forholdsvis så dårlige. “Prøv at overbevise min datter om det!”en mor sagde for nylig til mig. “Hun er ikke stoppet med at stille krav, siden hun vågnede i morges!!”

forældre taler regelmæssigt til mig om deres teenagers chokerende følelse af ret. På en dårlig dag, de føler, at de eksisterer for at imødekomme deres teenagers ethvert ønske og indfald, hvilket ikke er en cool jobbeskrivelse for nogen forælder. På en god dag, de er frustrerede over deres teenagers generelle tilsidesættelse af tid, penge og andre ting generelt.

før vi står op i våben om denne generation, vil jeg gerne stoppe og se verden gennem deres øjne i et øjeblik. De er en generation, der stræber efter det gode liv, som det findes i deres ‘nyhedsfeeds’ hver dag. Men almindelige kan aldrig måle sig med højdepunktet af glade ansigter og specielle steder, de ser. Jeg tror, at vores børn spørger sig selv – Hvordan kan mit liv ikke se ud som deres? Hvad er der galt med min familie? Burde mit liv ikke være bedre, end det er?

vi er nødt til at arbejde virkelig hårdt på at bringe unge tilbage til det grundlæggende; hvor hårdt arbejde møder resultater, vokser penge ikke på træer, og vi lever alle på lige vilkår. Mit håb er, at disse tre strategier vil hjælpe dig med at gøre netop det.

gør plads til livslektioner

små tilfældige lektioner som den, jeg er ved at dele med dig, er stærke måder at undervise teenagere respekt på. Alle tilfælde, hvor du er i ‘førersædet’, er øjeblikke, du kan bruge til din fordel. Her er et godt lille eksempel, der viser, hvor nemt det er at lære dine børn, at din tid er værdifuld…

datters tekst: jeg har glemt min PE-uniform, og jeg har virkelig brug for det før min klasse i eftermiddag, ellers vil jeg være i store problemer, tag det med og møde mig på kontoret ved frokosttid.

Mors tekst: Hvad er der i det for mig? Du afbryder min eftermiddag.

datterens tekst: ummmm….

Mors tekst: Jeg har brug for vask gjort i aften-tre belastninger og hængt ud.

datterens tekst: Okay, jeg gør det i aften.

Mors tekst: aftale.

mor kørte derefter op til skolen og tog uniformen til kontoret. I stedet for at føle sig vrede over at skulle bringe uniformen op eller føle sig skyldig, fordi hendes barn var den, der glemte det, sagde hun stolt til skolens receptionist, “jeg får vasken gjort i aften for at bringe dette op!”Som receptionisten svarede,” godt på dig. Du ville ikke tro, hvor mange mødre der løber op her og siger, at det er deres skyld, at deres barn glemte det!”

lad dem sige Nej

teenagere kan ikke lide at høre ordet “nej”, så sig det ikke. Sæt bolden i deres bane. At give dem mulighed for at styre deres egne penge og føle den fulde vægt af dårlig forvaltning er faktisk en virkelig vigtig del af deres udvikling. En mor fortalte mig, at hun gav sin datter et bestemt beløb hver uge og forventede, at hun skulle styre sine egne indkøb, herunder underholdning og mad til afhentning. Dette tvang hende til at træffe bevidste valg og sætte prioriteter. Det stoppede også mange af de argumenter, de havde. Hvis hun ville have afhentning på vej hjem fra skolen, er svarene altid, “sikker skat. Har du dine penge?”

Outsource dem

deltidsjob er uvurderlige! Jeg kan ikke tænke på en bedre måde at vejlede en ung person end at lære dem værdien af hårdt arbejde. Hvis du foretrækker, at din teenager tjener penge derhjemme, men er træt af at diskutere job, hvorfor ikke outsource dem? Hvorfor ikke få dem til at gøre job til naboer eller andre familiemedlemmer? De er mere tilbøjelige til at arbejde hårdt for nogen, de er mindre fortrolige med.

det er udfordrende ikke at hoppe, når vores teenagere kræver deres egen måde, men vi skal huske, at vores svar vil lære dem at behandle os. Jeg opfordrer forældre til at holde øje med hverdagens muligheder for at udfordre retten og styrke respekt og forbindelse. Vi vil bemærke, at de er alle omkring os, hvis vi holder øje med dem.

Anbefalet læsning: du kan finde mere om dette emne i min bog ‘forældre teenagepiger i en alder af en ny Normal’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.