bercy chen studio integreert edgeland house in het Texaanse landschap

bercy chen studio heeft ‘edgeland house’ voltooid, een residentie in austin, texas, gelegen op een gerenoveerd brownfield terrein. het ontwerp herinterpreteert een van de oudste architectonische typologieën van het land-de native american pit house. meestal gezonken, maakt het gebouw gebruik van de massa van de aarde om het hele jaar door thermisch comfort te behouden. de relatie van de residentie met het landschap, zowel qua aanpak als qua gebouwprestaties, omvat een isolerend groen dak en een opgraving van twee meter.hierdoor wordt het bewustzijn over het afnemende natuurlijke landschap en de eindige hulpbronnen vergroot door een evenwicht te creëren tussen de omliggende industriezone en de natuurlijke rivier aan de andere kant van het terrein.

bercy chen studio integreert edgeland house in het Texaanse landschaphet huis is gelegen op een gerehabiliteerde brownfield sitealle afbeeldingen met dank aan bercy chen studio

zowel visueel als functioneel raakt het ontwerp van bercy chen studio architectuur als site-specifieke installatiekunst en als een uitbreiding van het landschap. het programma is opgedeeld in twee aparte paviljoens, voor de woon-en slaapvertrekken, en vereist direct contact met de buitenelementen om van de ene naar de andere over te gaan. een isolatief groen dak profiteert van de massa van de aarde om te helpen koeler te blijven in de zomer en warmer in de winter. een dergelijke architectonische omgeving biedt een kans op maximale energie-efficiëntie in combinatie met hoogwaardige systemen zoals het geïntegreerde hydronische HVAC-systeem. Bekijk hier meer architectuur in texas op designboom.

bercy chen studio sluit edgeland huis in het texaanse landschap het ontwerp opnieuw interpreteert één van de oudste van het land architectonische typologieën van de native american pit huis

bercy chen studio sluit edgeland huis in het texaanse landschaphet gebouw maakt gebruik van de aarde massa te behouden thermisch comfort het hele jaar

bercy chen studio sluit edgeland huis in het texaanse landschapde ontwerpen op de architectuur site‐specifieke installatie-art

bercy chen studio sluit edgeland huis in het texaanse landschaphet programma is opgedeeld in twee aparte paviljoens, voor de woon-en slaapruimten

bercy chen studio sluit edgeland huis in het texaanse landschapde configuratie is direct contact met de buiten-elementen om van de ene naar de andere

bercy chen studio sluit edgeland huis in het texaanse landschap‘edgeland huis’ is gelegen in austin, texas

drawings

bercy chen studio sluit edgeland huis in het texaanse landschapplattegrond

huseyX1noord verhoging

huseyX2sectie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.