bercy chen studio bäddar in edgeland house i det texanska landskapet

bercy chen studio har slutfört ’edgeland house’, en bostad i austin, texas, belägen på en rehabiliterad Brownfield-plats. designen tolkar en av landets äldsta arkitektoniska typologier — native american pit house. vanligtvis nedsänkt utnyttjar byggnaden jordens massa för att upprätthålla termisk komfort under hela året. bostadens förhållande till landskapet både när det gäller tillvägagångssätt och byggprestanda innebär ett isolerande grönt tak och en sju fot utgrävning‐öka medvetenheten om ett minskande naturlandskap och dess ändliga resurser genom att skapa en balans mellan den omgivande industriområdet och den naturliga floden som bor på motsatt sida av platsen.

bercy chen studio bäddar in edgeland house i texan landskapethuset ligger på en rehabiliterad brownfield sitealla bilder med tillstånd av bercy chen studio

både visuellt och funktionellt berör bercy chen Studios design arkitektur som platsspecifik installationskonst och som en förlängning av landskapet. programmet är uppdelat i två separata paviljonger, för vardagsrum och sovrum, och kräver direkt kontakt med de yttre elementen för att passera från det ena till det andra. ett isolerande grönt tak drar nytta av jordens massa för att hjälpa det att hålla sig svalare på sommaren och varmare på vintern. en sådan arkitektonisk miljö ger möjlighet till maximal energieffektivitet i kombination med högpresterande system som det integrerade hydroniska HVAC-systemet. se mer arkitektur i texas på designboom här.

bercy chen studio bäddar in edgeland house i texan landskapet designen omtolkar en av landets äldsta arkitektoniska typologier — native american pit house

bercy chen studio bäddar in edgeland house i texan landskapetbyggnaden utnyttjar jordens massa för att upprätthålla termisk komfort under hela året

Bercy Chen studio bäddar in edgeland House i det texanska landskapetdesignen berör arkitekturen som platsspecifik installationskonst

Bercy Chen studio bäddar in edgeland hus i texan landskapetprogrammet är uppdelat i två separata paviljonger, för levande och sovande kvarteren

bercy chen studio bäddar in edgeland hus i texan landskapetkonfigurationen kräver direkt kontakt med de yttre elementen för att passera från den ena till den andra

bercy chen studio bäddar in edgeland hus i texan landskapet’edgeland House’ ligger i Austin, Texas

drawings

bercy chen studio bäddar in edgeland hus i texan landskapetplanlösning

huseyX1 norr höjd

huseyX2 avsnitt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.